luni, 14 decembrie 2009

MUIE CORPORATISTA DE SARBATORI

Am primit cadou de la companie cana, pixuri, bomboniere, cartelutze si mai noi un breloc de mos Nicolae cu sigla firmei. Nu stiu daca a vrut sa sugereze ca suntem breloci daca putem veni acolo in fiecare zi, sau daca a fost un mod subtil de a ne transmite ‘’ziceti ba cacatilor merci ca nu sunteti angajatii unei banci de sperma ca va dati seama ce ati fi primit!!’’


Am observat ca exista trendul denumirilor americanesti numai pentru lucrurile de cacat! Ideea e simpla, au venit niste desculti ‘’din afara’’ care au inteles ca daca suntem inapoiati economic suntem si mintal asa ca s-au apucat ei sa ne inmulteasca vocabularul in speranta ca sclavagismul o sa para mai supaortabil daca ii spunem “job”.Tin sa le reamintesc ca Stefan cel Mare se batea cu pula pe haina cusuta manual cu fir de aur si avea inele cu rubine cand la ei se inventa vorbirea articulata si firma Zara!
Luam spre exemplificare sintagmele : PRIMA, DEPASIREA PLANULUI, INVOIRE, RECOMPENSARE, CONCEDIU, ZI LIBERA, OFOCIAL ZI LBERA. In caz ca nu va suna cunoscut, acestea sunt niste instrumente de recunoastere oficiala sau umana a unui efort depus la locul de munca. Ele nu necesita impopotonari a la Bronx deoarece sunt mai rar intalnite ca limba latina iar pe unde le mai gasesti li se spune clar pe romaneste ca sa inteleaga dobitocul ca marele serif stelar si-a aplecat bunavointa spre el.
Pe de alta parte iata si exemplificarea apelativelor uzitate anglo-saxofon pe plantatii (la biro): OVERTIME, MEETING, TARGET, TEAM BUILDING, SENIOR etc. Ei bine balariile astea sunt o forma de a acoperi adevaratul si sinistrul inteles. Pentru cei mai putin inzestrati de natura, sau pentru care engleza poate provoca orgasme psihedelice iata lumina:
OVERTIME este alea 2 h pe care le stai tu peste program in loc sa te duci acasa sa faci sex, ore in care partenerul tau o fute pe vecina din care cauza tu vei avea vesnic o depresie si vei fi considerata “aia labila psihic pe care a lasat-o barbacsu’’
MEETING este forma de oficiala de luat muie cu eleganta si in constiinta de cauza dup care te stergi gratios la gura si zici’’ma scuzati ca am avut buzele reci”
TARGET este fostul plan cincinal si este o alta modalitate de a o suge official. Pentru cine nu a inteles materializarea ar fi urmatoarea: trgetul e un fel de penisul lui Damocles atarnat deasupra patului unei grase in calduri ‘’
TEAMBUILDING este teapa aia in care te duci tu cu onanistii tai de colegi lipsiti de viata sociala si te prefaci ca esti tru si bei 50 de Martini in timpul cat puteai sa tragi o bauta adevarata cu tovarasii, in care sa bei ce si cat vrea pula ta; ( si asta dupa ce in prealabil te-a futut nevasta in gura o saptamana intreaga si pentru care o sa-i mai cumperi si un parfum ca s-o asiguri ca e mai draguta decat colegele de munca care au fost in team building si care oricum sunt naspa si grase).
……………………
Si pentru final deicatie pentru libidinosul ala mic si chelios care crede ca am descoperit magia sarbatorilor odarta cu brazii departamentului : happy noel sa sarbatoreasca mata aia nazista care mananca everi la microunde si isi tunde flocii ca mustata lu’ Hitler……la mine se sarbatoreste Craciunul!