vineri, 6 decembrie 2013

PRIMA DE CRACIUN PT BUGETARI

Sintagma care a reusit sa ma eneveze anul acesta mai tare ca Fie lumina sarbatorilor.....:

<< este platit din bani publici. din BANII MEI>>.

Adica cum?  Daca va puteti delimita o secunda de gandul ca (DA! Multi politicieni sunt corupti) nu inteleg cum nu vedeti ca nu e nici o diferenta intre ala care castiga banii stransi gramada de noi toti in bugetul statului sau ala de-i castiga de la Gogu din cont. Ideea este ca ii CASTIGA ! si daca ii castiga cinstit nu vad care este problema. Cum ne-a invatat la scola, voi arata situatia cu puterea exemplelor:

1) tanti aia care sta in fata ta la banca si nu e in stare sa iti explice in mai putin de 1423 de cuvinte care este procedura pentru inchiderea unui cont sau de ce comisionul creditului tau e altul decat ti se spusese prima data, are mai mult drept sa faca asta decat tanti care sta la ghiseu la anaf un numar mai mare de ore si se lupta chiat cu totiI nebunii, doar pe ca platita din banii privati ai lui Tiriac? Nu boilor, e platita din comisionul pe care TU iil platesti bancii pt niste servicii. Ca si aia de la anaf. Cu banii tai!

2) banii cu care este platita vanzatoarea de  baraca de la coltul blocului de unde EU in fiecare seara imi iau tigari, bere, pepsi si dulciuri sunt privati? de ce ca trec prin firma lui Gogu? nu ba boilor sunt bani meeei mah! Si ai bunicii mele care isi ia biscuti din pensie. si ea, vanzatoarea, este datoare sa ma servesca fumos si promt ca si casiera de la casa de pensii. Amandoua iti fac un serviciu de care ai nevoie si pentru care platesti bah! Tu!

3) Crezi ca munca unui judecator este de doar  cateva ore la bancuta si batut cu ciocanelul? Nu bah! studiaza ore intregi dosarele in care tac-tu mare se cearta cu vecinul pe metrul patrat unde s-a batut un tarus acum 62 de ani si asta se numeste ca a CASTIGAT banii tai la fel cum i-a CASTIGAT si IT Manager Pulanpizda de la tine de la birou care sta doua ore sa repare damageul facut de tine din cauza de accesare a perea multor siteuri porno.

4) Gigel care si-a deschis club in centrul vechi si pune badigarzii sa te dea pe trepte afara pt faptul ca esti baut sau nu ai tinuta corespunzatoare este mai indreptatit sa faca asta decat sectoristul care te ia la perpulis pt ca ai urinat pe gardul spitalului? Nu bah nu! Ca amandoi sunt platiti din bani TAI boule care esti. Ca Gigel (ca si Ponta) care are bodega nu il plateste pe Cefalata din banii de pensie a lu' ma-sa ci din votca aia botezata pe care o consumi tu la el in birtul unde nici macar nu are bunul simt sa puna hartie la buda. 

Asadar ideea este simpla; oamenii  trebuie sa munceasca .Cinstit. Sa isi faca treaba pentru care sunt platiti si sa te respecte pe TINE. Si tu pe EI. Pentru ca toti banii care circula in economie sunt AI TAI! Si-ai lu' ma-ta care s-a reprodus pentru tara !