miercuri, 22 ianuarie 2014

A PLECAT LA BERE CU INGERII

          A murit Adrain Iovan. Si unul din comicii Vasile-Nae. Si ala din furios si iute. Si vecinul meu Nelu care a fost 25 de ani lacatus la IMUC. Dar asta n-a contat pentru nimeni in afara de copiii lui. 
           Rar am vazut forma mai grava de ipocrizie publica decat plangerea reala sau virtuala a diversilor X-ulesti care apar la tv. Adica de ce sula lu’ Hector sa-l plang eu pe Pulica Johnson care a jucat in filme sau s-a maimutarit  de revelion la tv mai abitir decat pe vecinul meu . Ca mi-a incantat sufletul cu glumele lui, ca are 'jde mii de ore de pilotat. Si Nelu a muncit dublu acelor ore si nu-l plange nimeni. Si amandoi au facut treaba asta pe bani. Unul pe multi bani, traindu-si viata frumos, altul pe putini bani chinuindu-se sa-si creasca copiii.Si acum bea bere cu ingerii. 

Ca sa plec de la inceput pe premisa corecta: e normal ca un om care face ceva concret pentru binele semenilor sa fie remunerat ca atare si sa fie plans. Dar ala sa fie Newton (ca fara  el si Nelu si Iovan beleau pula) sau un cercetator  (care si-a petrecut vacantele in laboratoare cautand un leac pentru imbecilii care se fut fara prezervativ si iau SIDA) sau un medic de exceptie (care si-a futut revelioanele tineretii operand coloanele prostilor care au condus beti )sau ma rog, ceva in genul asta. Altfel de ce? Sunt milioane de actori/cantareti  mai talentati sau mai putin care au trait frumos si usor pe baza unui talent ce li s-a atribuit random si pe care l-au sustinut cu aceeasi stradanie cu care s-a sculat si Nelu 25 de ani la 5 dimineata ca sa prinda si lapte la alimentara si sa ajunga si la atelier. Si-acum despre |Nelu nu spune nimeni ca s-a dus “sa faca lacatuserie cu ingerii”. 

         Da, imi place Metallica dar viata mea ar fi decurs aproape la fel daca daca Hetfield ar fi plecat sa cante cu ingerii.  In schimb, daca profesoara mea de romana ar fi predate Ion la ingeri si nu mie, eu poate nu mi-as fi gasit singura vocatia si poate nu ajungeam sa fiu omul care sunt astazi. Si poate as fi fost o manelista pe care o durea in cur de Hetfield. Aici glumesc, cand am cunoscut-o pe Doamna Ghimpusan renuntasem deja in secret la Guta. Pe ea n-o plange nimeni. Si nici nu stiu ce pensie are. Si poate a mai scos macar 50 de oameni din niste mucosi dezorientati , rebeli-fara-cauza ca mine. Si nu mi-a dat nici meditatii in privat, s-a chinuit acolo in alea 45 de minute de doua ori pe saptamana sa imi arate ca muzica e mai buna daca o treci prin filtrul unei minti citite. Acum ea e doar vecina de la 4 a unor oameni care il plang pe Iovan si cumpulameailcheama pe ala care face drifturi pe autostrada lui Dumnezeu.

8 comentarii:

Camelia spunea...

Se numeşte rating, Iluzia; totul de-asta, pentru asta.
Anonimii nu fac rating, motivul pentru care trec precum şi sunt, neînsemnaţi pentru unii, cu atâta semnificanţă pentru alţii, aşa ca profesoara ta.
Trist e că în moarte suntem singuri, unii însă mai singuri decât alţii.

ILUZIA spunea...

Camelia nu cei din media ma oripileaza, e normal ca ei sa mediatizeze orice cacat ca doar din asta traiesc. Ma refer la oamenii simpli, de pe strada care se lamenteaza, care pun poze pe FB cu Misu Fotino pt care pana atunci nu au dat un leu sa il vada live.

Mihu Iancu spunea...

Mda, trăiască mass-media. Mass Comedia, vorba ălora de la Dilema Veche. Păi tu de unde crezi că vine scrânteala asta cu "ăla care a murit egal talent remarcabil/erou naţional" dacă nu de la inculţii ăştia de jurnalişti beliţi care, în goana după subiecte, o dau pe senzaţional instantaneu!?
Remember this: dacă aş avea televiziune şi aş fi şi miliardar în maxim un an toată ţara ar şti cum tragedia mea pe motiv că culoarea mobilei nu mi se asortează cu cea a pereţilor, gen.
P.S. inutil: îmi place cum scrii.

Mucegai Ales spunea...

Te iubex macsim penca ai zis de baut bere cu injinerii!
Deci ti bup. Da'sa stii ca renuntatul Gutzi nu ie bun, ca mirosea frumos!

Mucegai Ales spunea...

Inca o cestie: SF Bacterie observa ca a murit Marboro man. Io zic ca ala s-a dus sa fumeze cu ingerii clar. De ce? pen ca nu se putea sa se duca sa fumeze cu caii, ca aia n-au acces...

ILUZIA spunea...

@ Mucegai Ales: ala s-a dus pentru ca "Come to Marlboro Country
  Come to where the flavor is "

Anonim spunea...

"...cumpulameailcheama pe ala care face drifturi pe autostrada lui Dumnezeu."
A murit The Stig?!

Nicolae - Cătălin Gulică spunea...

Nu, ăla nu. Încă.