joi, 24 martie 2011

indreptar juridic

Bigamia (art. 303 Cod Penal) = incheierea unei noi casatorii de catre o persoana casatorita.

BIGÁM, -Ă, bigami, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care are două soții, respectiv doi soțiursa: DEX '98:
POLIGÁM, -Ă, (1) poligami, s. m.1. S. m. Bărbat care are concomitent două sau mai multe so
ții. 2. – Din fr. polygame.
Din aceste trei definitii tragem urmatoarea concluzie:

Termenul de polgamie se refera strict la o pluralitate de neveste si deci muierile pot fii pedepsite numai daca au doi soti si nu mai multi deoarece termenul de poligamie are conotatii strict masculine. Legiuitorul nu a mentionat acest aspect intuind corect instinctul de conservare feminin de a nu se gasi in pericolul a-si micsora considerabil averea in cazul unui complot intre porcii dreacu care ar putea divorta succesiv (si nu concomitent ). Bine mai este vorba si de instinctul de nu se obliga la a calca mai multe camasi decat e cazul dar nu despre asta vorbim acum.

Pe cale de consecinta si avand in vedere noul cod penal care e pe vine, vin in sprijinul legiutorului cu observatia facuta anterior dar si cu urmatoarele sugestii si completari:

(1) infractiunea sa existe si intr-o forma calificata si anume cand bigamia se realizeaza prin mijloace mincinoase de seductie, din care enumaram cateva fara ca lista sa fie exhaustiva: venit la intalnire cu bmw unui prieten, prestat sex satisfacator sub influenta stimulentelor tip viagra, postat pe facebook poze manarite in photoshop, ale individului insotit de vedete.

(2) Poligamia sa reprezinte de asemena varianta calificata si sa se pedepsasca ca atare conform principiului de drept roman maior stultitia maiore supplicio

(3) Inducerea in eroare cu privire la aspectul "nu mai am nici o treaba cu nevasta-mea, stam impreuna doar pt ala micu, nu am mai facut sex cu ea de 1652 zile" constituie circumstanta atenuanta pt invinuit in semn de compensatie morala pt ca a scapat alt barbat de retardata pe care a luat o de (a doua) nevasta.

(4) sa se pedepseasca si actele pregatitoare si tentativa, constand in cumparearea inelului sau, dupa caz promisiunea ca divorteaza de prima peste vreo luna intr-un tribunal din Alabama. Pedeapsa sa fie amenda de minim valoarea verghetei sau valoarea banilor pierduti in cazul divortului ipotetic.

Domnu Predoiu...s-a notat ????

10 comentarii:

SingurEu spunea...

Poligamia e strict pentru bărbaţi, pentru că exista deja instituţia "curvei dracului", pentru femei.

T4U spunea...

Quaestio prohibentur - şi pledăm în faţa curţii un caz de nebunie temporară.
Sâc.

Anonim spunea...

hai sa-mi baaaaaaaag pula! ma bagi in ceata...si eu care credeam ca sunt un baietel nevinovat...

dogy-dogy spunea...

Ca să comentez chiar ca să te enervez îţi atrag atenţia că forma de dicţionar suportă şi genul feminin, "-ă", deci se referă şi la doamne. Amendamentele la lege sunt bune,păcat că Predoiu e sclav şi n-o să le ia niciodată în considerare.

ILUZIA spunea...

eh...se discrmineaza incestul si asta spune tot.

dogy-dogy spunea...

Nea Vali Coclei ştie mai bine...

Stefan spunea...

dar daca sunt barbat si sunt lesbian. ce mi se intampla?

ILUZIA spunea...

lesbienii nu au voie sa-si ia nici o nevasta darmite mai multe

Stefan spunea...

vrei sa fiu lesbiana ta? hi hi

ILUZA spunea...

mai intrebi !!! oricand!