luni, 28 martie 2011

monalisa

Monalisa.Nu, nu aia de vinde la Paine in Lehliu, aia celebra a lui Leo, are in opinia mea o fata de inarziata si un suras care pe mine personal ma duce cu gandul la celebra sintagma japoneza "razi ca broasca la bariera". Simtul estetic si cunostintele mele in materie de arta va obliga sa fiti de acord cu mine dar nu despre asta vreu sa zic acum.

Ce vroiam eu si avea legatura cu Mona, este ca daca exista un pictor cu adevarat jmecher mi-as dori sa surprinda zambetul de compromis al femeii romance. Este vorba de acel zambet pe care il afiseaza femeile indobitocite care se afla intr-o situatie penibila cu târtanul de langa ele si carora le pasa foarte mult de ce ar putea crede lumea din jur dar nu atat de mult incat sa uite ultima bataie incasata. Si mai explicit, este vorba de momentul cand prostul o/se face de cacao in public iar ei ii e frica sa il apostrofeze sau sa-i dea o geanta in cap si in acelasi timp se simte obligata sa se scuze celorlalti. Atunci apare zambetul ala pe care nici o mie de cuvinte nu-l pot explica; ingaduitor, umil, mincinos zambet care cauta intelegere, da explicatii si cere opinii in acelasi timp.

De exemplu, ca cica asa se explica cel mai bine lucrurile cu exemple reale:

Situatia 1: la o petrecere cu nasii si finii si doi vecini boul se imbata muci si bate vorbeste numai el, tare si prost. Ea, in loc de "mai taci dreacu de betiv de cacat ce esti " baga zambetul de bovina + "a iesit tarziu ca a fost schimbul 3 si cum e obosit si are si un paharel in plus... "

Situatia 2 : e in magazin si el ii spune cu glas foarte tare ca rochia pe care o vrea e prea scumpa si oricum ce-i trebuie ei la cratita rochie cu paiete. Ea,in loc de "meri in pula de taran obosit care umbli cu pantofi la trening ca nu pentru tine ma gatesc eu" baga vanzatoarei zambet de bovina + "de cand si-a luat masina numai acolo baga bani, da lasa ca vin eu saptamana viitoare " .

Situatie 3 : la o masa cu colegi/e de munca el spune exaltat ce buci bombate si tâte mari are Nuti de la xerox. Ea, in loc de "mai da-te in gatu matii de ipotent ca moare aia langa tine cand o vedea cum iti put picioarele" baga zambet de bovina + " asa te dai tu de mare cuceritor de tot acasa la mine vii".

Provocare pt artisti:eu cred ca nici o mie de leonarzi nu pot sa reproduce zambetul ala cretinoid cu toate ca mii de femei il afiseaza zilnic.

Provocare pt zambacioase : ori fute-i una in muian ghiolbanului sa se gandeasca data viitoare de doua ori inainte sa slobozeasca vorbe, ori daca nu te tin coaiele taci si asuma-ti conditia de dobitoaca domestica cazi zambetul ala de oaie nefututa nu-ti poate aduce decat maxim mila. Ceea ce si meriti !

11 comentarii:

dogy-dogy spunea...

Ştii care cred eu că-i problema cu aceste doamne? Fie condiţia materială şi fie cea intelectuală nu le permite să-şi asume un asemenea rol,să aibă acele reacţii pe care le invoci. Adică ori n-are bani să plece dacă cumva se supără boul şi vrea să scape de ea,ce se face,că apartamentul e al lui de la mă-sa lui,acasă la mă-sa ei nu poate să se întoarcă pt că mai are un frate cu nevastă şi copii care locuiesc cu părinţii şi unde să stea 7 inşi în două camere,bani de chirie n-are că ori e casnică ori câştiga infim şi volens,nolens,trebuie să-l suporte pe prost. Asta a şi fost principala premisă a emancipării femeii:faptul că a început să câştige şi ea bani,să nu mai depindă material întru totul sau într-o majoritate covârşitoare de bărbat. Sau mai e cazul când sunt firi slabe,dominate de mascul,pe care-l iubesc până la divinizare şi nu pot să renunţe la el. Am auzit şi situaţii invers când un vecin a venit beat acasă şi l-a bătut nevasta de se auzea zici că bătea covoare şi el nu zicea nimic,doar gemea uşor,de povestea tata că-i venea lui să se ducă să-i zică ei să se oprească. Parcă nici aşa nu-i bine.

ILUZIA spunea...

mda, dincolo de hazul cu care tratez eu aici problemele asta e o situatie reala, existenta si des intalnita de care nu imi permit sa fac misto. insa: prea sunt multe si cazurile in care femeile isi asuma constient acest lucru inca de la inceputul relatiei si apoi isi dau seama ca e mai greu decat pare.Nu stiu daca o fac in speranta ca el se schimba, ca nu au alta sansa sau o fac pt bani, insa eu le blamez pe cele care ajung aici desi situatia era mai mult decat previzibila.

Stefan spunea...

esti o grasa :)

ILUZIA spunea...

grasa si frumoasa

Stefan spunea...

grasa si frumoasa...care-o tine acasa hi hi

Stefan spunea...

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002276647810

Anonim spunea...

False. Pleci de la o premiza gresita. Monalisa vinde acadele nu paine!

ILUZIA spunea...

aia cu acadelele e din Dabuleni!

Anonim spunea...

da buleni? Sigur nu faci o confuzie?


In rest. Astea din cele 3 puncte, cu niste obiectii la primu punct, ca schimbu 3 e chiar 3, sunt surorile intru prostie a tipilor care raman fara testicoaie dupa ce se copuleaza cu vro duduie.

as zice sa moara. Dar daca mor ei io de cine rad?

ILUZIA spunea...

macar aia sunt mai putini

Anonim spunea...

De fapt pe aia ii vezi tu mai putin.

Pe mine ma sacaie mai mult barbatii decoiati decat sclavele.