marți, 26 aprilie 2011

AMENDAMENT FISCAL

Este cunoscut ca orice SC are obligativitatea de a afisa la loc vizibil anumite documente cum ar fi CUI, orar, textul cu bonul fiscal etc. Mi se pare de maxim bun simt promulgarea Legii xx/2011 cu urmatorul continut:
art.1(1): vanzatorul se obliga sa ofere spre cumparare clientului sau numai produsul/le solicitat de acesta.
art.2 (2): textul din art. 1 trebuie afisat la loc vizibil, lizibil si cel putin 3 limbi de circulatie.
art.3 :Este interzisa abordarea potentialului client fara ca aesta sa-si exprime in mod vadit intentia de a deveni cumparator (pe genul: da intrati numai putin ca privitul nu va costa nimic).
art4: Este interzisa sugestionarea clientului in achizitionarea altui produs decat cel comandat (pe genul: nu avem trelinguri dar va pot arata un colant negru cu auriu model unicat)
art.5: Este interzisa sugestionarea clientului in achizitionare altui produs prin expunerea insistenta a calitatilor reale sau nu ale celuilalt (pe genul: nu avem bustiere XL dar va dau un sutien marimea zero, cu push up din bumbac 100%).
art.6: Este interzisa sugestionarea clientului in achizitionare unui produs aberant de diferit ca fiind similar (pe genul: nu avem caciuli Nike dar luati aceasta soseta XXL aceeasi firma pe care o puteti largi, ii faceti un nod in varf si o indesati cu succes pe cap in loc de fes).
art.7(1): Este interzisa manaifestarea in fata clientului a oricarei opinii privitoare la moda sau gusturi (pe genul: nu avem nici un volum de Balzac dar va recomand ultimul eseu al lui Plesu care e de exceptie).
art.7 (2): Exceptie de la al.1 fac lucratorii comerciali care prezinta atestat/calificare in domeniul in care au opinat.
art.8: Este interzisa denigrarea calitatilor unui produs solicitat de client sub pretextul sustinerii economiei nationale (pe genul: nu timen Jack ca am auzit ca produce cancer la duoden dar va dau un coneac de-al nostru romanesc, Cava d'Oro 100% natural, bio, facut in Voluntari).
art.9: Este interzisa contrazicerea clientului cu privire la dotarile personale in scopul ascunderii unor lipsuri in stoc (pe genul: nu avem fuste 38 dar va vad slabuta cred ca purtati 36 de fapt sigur va vine si 34 ca are lycra).
art.10: EXCEPTIE DE LA TOATE ARTICOLELE ANTERIOARE FAC MAGAZINELE DE TIP SEX-SHOP UNDE ORICE SUGESTIE, OPINIE SAU INFORMATIE ESTE BINEVENITA!

8 comentarii:

T4U spunea...

Fusăși la mec și te stresară ăia de după tejghea?
Sau ieșiși din postul ăla negrul-greul și ai zis s-o faci la modu' apoteotic, plină în toate 'cele' ?
(glumesc, fireste, ia-o ca atare)

Animaloo spunea...

lasa jecu si treci pe jameson

ILUZIA spunea...

@T4U: aia de la m,ec au alte apucaturi si anume sa repete comanda chiar daca e un pepsi
_va rog un pepsi!
-deci vreti un pepsi?
-nu , o vreau pe mata dar mi-a fost jena sa zic direct!

@animaloo: de fapt eu beau jb dar mi-a zis si mie un om ca cica nu e de fitze si d-aia am scris jack, da par si eu mai cul!

Suflet de curva spunea...

:)) interesant

zerocratu spunea...

inseamna ca mcdonalds o sa angajeze si persoane mute la casa. :)

zerocratu spunea...

is rasuflat, stiu. n-am citit deasupra.

ILUZIA spunea...

@zerocratu: :-) intentia conteaza!

Anonim spunea...

...si neaparat interzicerea prin lege a chestionarii cu privire la posesia unor cupiuri alternative (sa-ti poti bate pula de fatza copiilor lui daca te intreaba: "N-aveti cumva dvs. 20 de bani?" sau "Da' mai marunt n-aveti?").