joi, 21 aprilie 2011

R.I.P. ADY!

Aseara am fost la vara-mea. Sotul ei a murit. Just like that! Atac cerebral. Zece minute si gata. Apoi moarte cerebrala apoi telefon din spital "buna seara doamna va rog ne lasati sa luam ficatul si corneea sotului... Da multumim, Dumnezeu va va binecuvanta, veniti sa semnati actele."

Nu am fost niciodata prezenta la moartea unei persoane de varsta mea, cu atat mai putin din familia mea, cu atat mai putin acasa la decedat imediat dupa deces. Sa va spun cum este: o garsoniera intima a unui cuplu boem, cu tablouri abstracte pe pereti, cu un caine nedumerit, scrumiera pe masa pentru ca au plecat acum doaua zile cu salvarea si de atunci nimeni nu a mai intrat. Pe masa sunt ochelarii lui, in ceas si doua CD cu Led Zeppelin. O gramajoara de obiecte dragi si intime pe care ea i-o va pune in sicriu maine inainte de ingropaciune asa cum cere tarditia.

Intri si realizezi ca de azi EL nu va mai veni. NICIODATA ! Socul nu e moartea lui ci viata ta de dupa. Intri in casa si gasesti pachetul lui Marlboro rosu din care nu obisnuiai sa impurumuti pe motiv ca te ustura gatul de la ele. Acum aprinzi una si constati ca e savuroasa.

Daca nu ati inteles exact tabloul iata cateva intrebari din cauza carora nu voi dormi multe nopti:

- cand face prima oara ordine si ii va lua ciorapii (care erau langa pat), se va enerva si ii arunca la cos sau va sta langa ei dorindu-si sa apara acolo in fiecare zi fara sa o deranjeze.

- va arunca parfumul lui de pe etajera baii (da era inca acolo l-am mirosit si eu putin in capac) sau isi va parfuma perna cu el incercand sa caute explicatii de ce tocmai ei.

- si gelul de dus "for the man who doesn't have to ask twice", cana lui de cafea cu "seful", tricoul cu Canibal Corpse pe care il tinea din liceu, ultimul numar de Playboy cumparat, mobilul cu poza ta pe dispaly ,chilotii cu dracusori in pozitii de sex etc,……….ce mortii ei de viata faci cu lucrurile astea? Cum faci sa nu mai ai nevoie de ele? Cum vei mai spune de acum incolo "Christos a inviat" intr-o zi ca asta? si daca poate cineva sa-mi spuna cum cacat arata momentul ala in care te duci in agenda telefonului si stergi "Iubi"(sau gen) pentru ca stii ca numarul ala nu te va mai suna niciodata sa-ti spuna ca te iubeste si ca ramane cu baietii la o bere??!!

10 comentarii:

T4U spunea...

R.I.P
Insa cred ca ai uitat ce ai scris la motto: 'viata iese din pi**a si se duce pe pula'.
Ai scris-o in CapsLock. Ar trebui sa conteze, nu?
Si ai mai uitat ceva. N-o sa plece dincolo cu ceasu', ochelarii preferati si Led Zeppelin.
Se duce cu ce-a bagat pe gura si ce-a tras in pula.
Nu e lipsa de respect, stiu ca pare cinic, dar e tristul adevar.
Shit happens.

gigix spunea...

:/

ILUZIA spunea...

@T4U: nu ma preocupa cu ce pleaca el caci nu cred in vieti viitoare. aici era vb doar despre cu ce ramane Ea, cu ce crede ea ca pleaca el, cu ce ar vrea sa plece.Nu este o postare despre cei ce mor ci despre cei ce raman! Pe de alta parte la o analiza atenta se pare ca nu aplecat cu ce a bagat in gura cadi i-a fost scos la autopsie, iar ceea ce a tras in pula tocmai a ramas afara. (nu-mi explica metafora ca stiu bine sensul numai ca nu e momentul)

T4U spunea...

Acu' nu vreau sa comentez ca sa te 'inervez', dar:
Ea ramane cu bunurile dobandite la comun, plus cu cele ale lui dintr-o viitoare 'ulterioara' succesiune.
Plus procesele de rigoare(daca are rude tembele dumnealui) - si nu-s rudele lui de acord ca ea are dreptul legal sa-l succeada.
Succesiunea ei dupa el va fi gata prin toamna-iarna si o s-o coste 3-400 de euro
- asta daca are bunuri mobile sau imobile in Bucuresti, si in care anume zona -
(cu comisionul notarial minim, retine aspectul asta!)
Iti vorbesc din proprie experienta, d-aia am zis ca nu vreau sa par lipsit de respect,
dar toate rahaturile astea se vor intampla.
Despre ea... peste un an si-o zi, cand va trece doliul crestinesc/oficial, va fi 'pe piata'.
Nu ma crezi? Vorbim la anu' iarasi pe tema asta? O sa zici acrita: ' e cu un marlan/taran, fuck'em '.
Despre el... nu era nicio metafora. E pe bune. Cu asta plecam dincolo, tehnic vorbind.
Cum zicea Gambetta: 'De mortuis nihil nisi bene'...

ILUZIA spunea...

avand in vedere ca nu au copii cota ei este de 50% deoarece vine in concurs doar cu ascendentii privilegiati (parintii). in plus unii oameni sunt prevazatori in privinta averii. oricum nu era vorba absolut deloc despre asta aici dar daca te pasiuneaza discutii pe materia succesiunii iti pot da pe mes! pana atunci las-o asa cum am spus eu!

T4U spunea...

normal ca o las asa!
nu ma (mai) pasioneaza aceste discutii, am rezolvat deja tot ceea ce era de rezolvat.
sa se pasioneze ceilalti cand voi crapa eu.
pe cine plangeam aici, de fapt?
pe ady (pe bune, y-grecu e vag manelist intr-un nume de om), sau pe nevaca-sa, ca e solo?
what's the point?
tu ai scris necrologu', deci tu ai ales sa mediatizezi happening-u'.

Anonim spunea...

poi cand mori te duare la salam, ceea ce nu se poate spune despre cei din jurul tau.

Anonim spunea...

Sau nu stergi numarul de telefon in speranta prosteasca si absurda ca, atata vreme cat e in agenda, atata vreme cat inca il ai si inca poti apasa pe Call, visezi ca poate, vreodata, cumva, nu stii bine cum si in ce realitate, iti va raspunde, ii vei auzi tonalitatea atat de familiara a vocii si vei simti din nou ca esti in siguranta, ca e totul asa cum trebuie sa fie.
Eu, cel putin, inca nu am invatat cum sa fac gestul asta, cum sa dau credit realitatii asteia si sa fac gestul decisiv, sa recunosc ca nr. ala pe care il pastrez in agenda de atata timp nu mai e al nimanui.
Imi pare rau pentru ea, care a ramas..cu ce , nu stiu, asta caut si eu sa inteleg, cu ce ramanem..
Rheea

Anonim spunea...

numarul de telefon nu-l stergi, ca nu-ti cere de mancare.
iar diverse cacatisuri pastrezi. cel putin o parte din ele. incet incet o sa se rareasca.

in alta ordine de idei, is mereu putin gelos pe cei care se curata rapid.
nu-s multi asa de norocosi.
bine, poti sa te plangi ca e prea devreme (si strabunica-mea saraca se plangea ca-i cam devreme si ar fi vrut sa mai stea), da asta e un mare bonus, comparativ cu un cancer de luni / ani de zile, de exemplu. clean & quick.

si nu vorbesc din carti, din pacate.
Dracu

Anonim spunea...

Oamenii sufera din obisnuinta, spunea Camus. Iar eu completez ca sunt ignoranti din lipsa acestei obisnuinte.

Deu.