marți, 20 decembrie 2011

CE ARE ĂIA SI IO N-AM ?!

EP. 2 NORVEGIA


Norvegia e sufletul petrecerii dar si al ascetilor si al abstinentilor ! In supermarketuri se comercializeaza numai bauturi slabe ( bere, cidru), si asta numai intre anumite ore. Celelate bauturi se pot lua din magazine speciale, Vinmonopolet, singura companie careia ii este permis sa comercializeze bauturi cu continut de alcool mai mare de 4,75 %,care magazin, spre deosebire de celelalte are tot program preferential, adicatelearafturile cu spirtoase se inchid la ora 19. Cine prinde bine cine nu la gara!
Sper ca asta nu va face sa credeti ca daca ajungeti mai devreme aveti voie sa luati alcool pe apucate ca romanii tigai la promotie; se cumpara dupa metoda lu ceasca adica pe un fel de cartela. Este recomandat sa va aveti pe bune cu batranelele de pe scara blocului care pe dusul gunoiului si cumparatul unei paini sa va dea cartela pt votca. Asta evident nu se va intampla pt ca batranele sunt foste adolescente care nu au avut acces la alcool si sunt deci frustrate, calice si nefutute.
Limita de varsta in club este de 20 pana la 26 ani varsta pana la care ai timp sa strangi banii necesari unei betii regulamentare avnd in vedere ca o o doza de bere acolo are pretul unei sticle de Absolut la Cora. Dealtfel nici nu prea ai timp sa te imbeti deoarece cam pe la ora 3 se striga darul, se aprinde lumina si lumea pleaca inapoi spre libertate.
„Nu merita sa ai libertate daca aceasta nu inseamna si libertatea de a face greseli”

9 comentarii:

gigix spunea...

hmzz, Norvegia. Pai sa mai scrii, despre.

PorcMisogin spunea...

Bleach....n-as sta in asa o tara nici batut. Adica sa nu pot lua eu 2 sticle de Eger si una de Absinth la 1 jumate noaptea? Ca, de obicei, tocmai atunci se termina beutura....Da tigarile, cum e cu tigarile ??

ILUZIA spunea...

@Porcu: ce pot sa-ti spun e ca ai voi sa intri la ei cu un cartus tigari si 1 (unu) Litru alcool si acolo costa cam 8 E/pachetul.

Anonim spunea...

te mai miri ca apare unu ca breivik? pai nu! si normal, ca daca avea spritu la nas poate nu iesea la vanatoare!

PorcMisogin spunea...

@Iluzia: Mneah', m-as fi dus acolo pentru gagici, da nu mai vreu. Ma duc tot la "taranii" aia din Uk, chiar daca si ei au tigarile scumpe (btw, cum pula lu' Hector sa fie 6 lire pachetu' de Marlboro?). Da' macar acolo bautura si consumul de alcool e ridic la rang de arta. Cand stai mort de beat in statia de taxi nu se uita lumea la tine cu "ce betiv degradat mai e si asta?" ci zambeste admirativ si isi spun in sinea lor "uite un adevarat sportiv!!!!". Hai ca o iau pe aratura....Merry Christmas, ho,ho,ho, fie ca..., si alte rahaturi de astea......

Anonim spunea...

LERul sa-ti lumineze calea.

In tara de ceva mai vecina cu norvegia, adica muedia, sistem bloaghet (ca sa zic asa) era magazinul de vise. Si o bere, a mai proasta incepea de la 1E. Tariile erau cam 800 de mii, la vremea cand in romania un Miorita bun costa vreo 30.
Berea de 2% din supermarsheuri era spalatura de buda.

In bodegi puteai sa bei pana pe la 1-2

ILUZIA spunea...

@porcu: ho ho ho to u too! in Uk e misto ca p[oti sa bei da e nasol cu fumatul. dupa ca ca dai 8 lire nici nu poti sa te otravesti unde vrea pula ta.Urmeaza si uk in serial.

PorcMisogin spunea...

Da, de faza cu fumatul m-am lovit si eu pe acolo....era al dracului de frustrant ca nu poti fuma NICAIERI. Inteleg in restaurante, plm, dar in Pub? In CLUB SA NU AI VOIE SA FUMEZI? Si sa vezi ce misto e in februarie, in fata clubului doar in camasa (pula mea, nu te duci cu suba pe tine la club, nu?) o turma de nebuni cu tigarile in bot si turturi la cur.
Si cel mai tare e alteva: alcool gasesti oriunde, oricand (astia se bat cu noi pe titlul de betivii continentului), poti avea la tine 2 grame de iarba sau alte chestii "light" ca nu te intreaba nimeni nimic, poti sa futi linistit fetita de 16 ani a lu' vecinu, da nu poti sa fumezi in crasma.....ce au astia bey?

ILUZIA spunea...

@porcu:bine, m-ai convins....ai cuvantul!