luni, 24 martie 2014

AM ADOPTAT O PISICA

In viata mea si-a facut loc o felina . Felina prin excelenta. Doarme tot timpul in locurile cele mai curate, tot timpul pe mijlocul patului inconjurata de toate lucrurile care-i plac sau de care ar putea avea nevoie. Silentioasa, nu sti niciodata daca i-ai auzit glasul sau ti s-a parut, nu se grabeste, nu alearga, nu sare ci doar paseste gratios.In special la masa. Stie excat dupa zgomotul tacamurilor cand masa este gata si mancarea aburinda in castron. Nici nu ma striga nici nu imi cere ci se prelinge pe holul lung catre bucatarie alintandu-se si atingandu-se de pereti cu pasi inceti si-apoi apare in bucatarie intai doar adulmecand aburii mancarii. Inainte sa se aseze da roata in jurul mesei in cautarea celui mai bun loc, apoi clipeste incet ca in reluare pentru a-mi da de inteles ca mirosul corespunde pretentiilor ei culinare si in concluzie este de acord sa imi guste preparatul. Vasele ei trebuie sa fie mici caci ea e delicata si oricum daca va mai avea nevoie de o portie imi va arata asta printr-o noua bataie lenta de gene.
 Niciodata nu cere ci doar aproba sa i se dea, niciodata nu cauta ci doar indica prin barbie locul unde se afla obiectul dorit.
 Dupa masa isi face siesta intinsa in pat intr-o liniste deplina pe care o solicita printr-un oftat prelung ce n-ar lasa nici pe Diavolul insusi sa tulbure odihna unei fiinte ataaat de apasate de griji. 
Abia seara tarziu mai apare o data in bucatarie curgand lasciv pe peretii aceluiasi hol cu gratia unei feline regale ce se gasete. Indata  ce-si termina frimiturica de seara pleaca spre dormitor ingaduindu-mi sa ma retrag si eu multumita pentru inca o zi minunata pe care mi-a dat sansa s-o traiesc langa ea.
PS- Dragul meu, initial am vrut sa pun titlul "am infiat o mâţă" dar neavand diacritite m-am gandit ca o sa crezi ca 
E VORBA DE MATA !!!

9 comentarii:

Borgia spunea...

Make my day=)))Ultima propozitie mi o starnit un hohot fantastic=))

ILUZIA spunea...

@Borgia: ras-ras simt ca imi lasa un ghem de par gat cand apare !

drstoica spunea...

Să-ți lipești un buton de LIKE pe blog, te rog. :)

ILUZIA spunea...

@drstoica: multumesc. Apreciez complimentul dar practic nu stiu cum sa fac acest lucru. De fapt, incercand sa fac asta am vazut ca am buton de share pe FB....ce ma mai distrez acum dau share la articolele.

florentin spunea...

Chiar asa:)))

Mucegai spunea...

Mă-ta n-are diacritice dar cratimă?!

ILUZIA spunea...

mama n-are cratima dar ma-sa are !
:-)

Mucegai spunea...

Ete cine era a dracului si nerevendicata! :))

pandhora spunea...

la finalul asta nu ma asteptam :)))