miercuri, 9 aprilie 2014

EXPERIMENTUL PHILADELPHIA

(re-edit)
- Si unde vrei sa te duci anul asta?
- Nu stiu, in nici un caz Europa, vreau ceva nou exotic dar nu de lux. O tara asiatica sau africana mai saraca, fara jacuzzi in camera, fara piscina, de fapt vreau o camera mica saracacioasa pe o stradutza laturalnica, sa fac piata la tarabe asternute pe jos si sa mananc cu niste marocani toti dintr-o tigaie pe marginea trotuarului o mancare care nu se stie daca a mai fost mancata o data. O sa ma imprietenesc cu ei, cu copii lor, o sa fie fun!
- Te pot ajuta sa experimentezi asta inainte de a da 3000 de coco sa vezi daca faci fatza.
-Suuuuper! cum?
..............................
- uite astia sunt niste prieteni de-ai mei, stai la ei toata ziua vin sa te iau la noapte. Pa.

PRIN URMARE:
Curtea (surprinzator de mare) era plina de piese de mobilier incepand cu ludovic X-si ceva si terminand cu ikea. Usor uzate dar cine se uita la confort cand esti musafir. Avantaj ca avea toate utilitatile in imediata apropiere adica pe acelasi mp se afla o groapa  toaleta dar si locul de pregatire al mesei si un pet gaurit chiuveta. Bastinasii prietenosi si respectuosi cu mine ca doar eram venita din partea lu' nasu, mi-au vorbit cu saru'mana si mi-au dat fotoliul cel mai bun din curte cel cu aproape doua arcuri intregi, cu miros de bere acra si cu putin par de pisica. Femeile stateau  separat de oameni si desi am incercat sa ma imprietenesc cu ele nu le-am auzit vocea pana la plecare. 
               Prima mea prietena a fost Spania care n-a apucat sa-mi vorbeasca  toata ziua fiindca ea era nemaritata si deci vorbea dupa ce terminau barbatii, musafirii si femeile maritate. Nu conteaza important e ca m-asculta si-mi zambea intelegator.

Dupa asta, a batrana, care a fost singura muiere care mi-a vorbit , m-a consultat in privinta meniului la alegere dintre 4 pulpe inghetate si o casoleta de mici dupa care s-a dus sa dea drumul la plita Franke:

                       Poze cu mancarea n-am facut ca mi s-a parut de prost gust dar va asigur ca a fost exact asa cum am cerut initial, adica toata intr-un platou aproape spalat, fara furculite, cu painea rupta si impartita fiecaruia de capu la familie si un castron plin cu mujdei unde se botezau toate imbucaturile inainte de ingurgitare. Avand in vedere ca toata lumea si-a curatat cuticulele in castron, el a tinut loc si de  finger bowl. Am mancat si eu paine cu japca ca sa-i fac pe plac sefului care nu intelegea termenul de silueta sau dieta mai ales la mine care aratam  ca " un scaloi" un model. 
               De baut am baut exclusiv cu masculii, ei niste vin la pet iar eu bitter, toti in pahare de plastic de unica folosinta indelungata si cu gheata luata cu 5 lei  intr-un sac menajer de la o bodega de langa. Pe cale de exceptie n-au folosit cleste la gheata de data asta marginindu-se tot la degetele dezinfectate cu mujdei. Neavand portocala la bitter am luat si eu mujdei sa-mi ia greata.

               Dupa masa, m-am retras cu muierile la un nes comun facut intr-o galetusa de iaurt si-o tigara la bucata. Pe perioada barfei      pe  scaun am stat doar eu si a batrana in semn de respect. Tot ea a mediat si discutia care s-a purtat doar intre noi doua:

pe toata durata vizitei, dintr-un telefon motorola a gajait neintreruuuuuuuuuuuuupt
 Melodiile pe care le-am ascultat se numeau "ram-pam-pa-pam", "par-tzaca-par-tzaca", 
" ha-ha-ha-ram" si "lupiiii".


              Copiii, doar 3 la numar (!!!!!!!!!!) erau Regina, Bubu si Grasu. Pe cea mijlocie, dupa ce i-am sugerat subtil ma-sii sa-i stearga macar o parte din muci am dus-o pana la chiosc sa luam cibuc si ciunga pentru minori, motiv pentru care m-am bucurat de afectiunea ei toata ziua.
                     

         
               Cred ca am exagerat cu maieul verde neon din dorinta de nu face nota discordanta. Ma abtin de la concluzii, a fost o experienta de neuitat care mi-a intarit convingerea ca anul asta concediul afro-asio-exotic................LAPONIA!



7 comentarii:

Mucegai spunea...

Am recitit cu placere calatoria ta in Ferentaria.
Totuși zic că ai exagerat. Numai un pic. :P

ILUZIA spunea...

@Mucegai: am repostat-o pt ca initial nu abea toate chipurile blurate. Cu ce am exagerat? cu salam? :-))))

boemul spunea...

ai modificat povestirea, data trecută era Suedia, nu Laponia :)

ILUZIA spunea...

:-))))))) da, am auzit intre timp ca sunt d-astia si prin Suedia !

Mucegai spunea...

Aruncas-ar puradeii in urma mașânii tale Hiluzio, că meai jăgnit săntimentu!

Papillon spunea...

Iti sta foarte bine in maieul fosforescent.

pandhora spunea...

ei da, asta chiar e turism maxim de exotic :D