joi, 18 septembrie 2014

PRIVILEGIUL DE A FI DEOSEBIT


Da stiu, am sechele dar vreau sa ma asigur ca ati inteles. In caz ca nu ati inteles de aici.
Liberului arbitru implica  libertatea omului de a alege între posibilitățile care i se oferă. Răul și eroarea devin astfel rezultatele alegerilor lui greșite . Marele merit al unor oameni care uzeaza de liberul arbitru in viata de zi cu zi nu este acela ca sunt iesit din comun de sinceri sau lipsiti de ipocrizie ci acela ca ISI ASUMA ideea. 
Deci cum sa va explic eu voua? Cand te trezesti dimineata si iti dai seama ca o voce in capul tau ti-a spus ca esti Ioana d'Arc sau Zelea Codreanu e cazul sa te lasi de prafuri sau sa te pregatesti sa mori ca ei.  Comportamentul avangardist, ideile futuriste, luptele sub deviza "singur impotriva tuturor" nu s-au soldat niciodata cu glorie decat eventual postuma. In timpul vietii toti marii inovatori de noi religii, sentimente, pozitii sexuale sau stiluri de arta au fost arsi pe rug, crucificati, supusi oprobriului public sau chiar fututi in cur la propriu. Unii au devenit eroi, altii zei si altii Naomi. Asta e riscul meseriei de pionier.
Mai  exact, daca doresti sa fii rebelul familiei, scarii de bloc, firmei, planetei intregi trebuie sa te pregatesti psihic pentru asta. Nu vrei sa te mariti? crezi ca ai dreptul sa te futi oricand  si oricine vrei pentru propria placere? vrei sa-ti dai salariul pe prafuri sau pe vodculita? Ei bine am o veste proasta: va trebui sa iti asumi acest statut ! Si cand zic sa iti asumi asta insemna ca nu ai voie faci bale la gura cand esti tratat altfel decat semenii tai cu apucaturi mai comune. Nu poti sa vii la parastasul matusii Aglaia in minijup de latex si sa te astepti ca lumea sa te vada drept nepoata cea inzestrata cu calitati de trend-setter! O sa fii "curva aia de fie-sa lu Niculaie care uite cum a venit" si singurul lucru demn ar fi sa taci si sa treci mai departe. Nu, nu sa te iei la scuipat cu babele pe coliva. Si nici sa scrii a doua zi posturi interminabile pe Fb despre cum esti tu neinteleasa in sinceritatea, libertatea si unicitatea ta si in care sa injuri juma de neam si pe toti cei care ar putea teoretic fi de acord cu neamul tau.  Sa iti asumi ! Sa stii ca esti altfel decat marea majoritate si sa primesti asta cu indulgenta omului care se stie detinatorul unui adevar pe care altii il vor vedea mai tarziu. Altfel nu esti decat o toapa care vrea atentie.
In caz ca Inca te consideri Galilei sau Coco Chanel? iata cateva apelative pe care lumea ti le 
artibuie mai mult sau mai putin direct :
- bulangiul ala care poarta tanga
- tarfa aia care- si arata tatele la birou 
- betivul ala ordinar
- nebuna de la 2 care vorbeste cu cainii
- nebuna de la 7 care se duce cu pisica la Mall
- Baba de la parter care uraste copiii
- Maniacul ala care critica toate proiectele
- Drogatul ala cu 14 piercinguri pe limba
- Nefututa de Nuti care se ia de toate colegele
- Retardata de Aneta care-a dat casa la adventisti.
Te-ai suparat? Pai nu ai ales tu sa fii un spirit liber? 
nu ai vrut tu sa sfidezi societatea si regulile ei tampite? 
Ori te inconjori usori si subtil numai de catre oameni ca tine
 si incercati sa traiti intr-o comunitate unde sa nu 
aveti nevoie de participarea maselor ori accepta 
sa mori demn pe frontul avangardismului ca toti eroii. 

5 comentarii:

Ilie spunea...

Deduc ca acea postare ti-a atras oarece oprobiu din partea unei dudui cu tatele paroase si plasate strategic sub buric, lipite de o protuberanta scarnava. Una dintre ele e "anonim" din postarea cu capra si alte pozitii. Tu ti-ai asumat aceste repercusiuni, ei nu. Pentru ei e normal sa-si etaleze handicapul ( daca iti place sa te futi in cur si nu ai pizda, ai un handicap, pentru ca ai vrea sa ai un organ si nu il ai, ca si in cazul oricarei persoane cu deficiente fizice - se cheama handicap), insa nu e normal sa nu-si asume consecintele gestului lor.
Iti place sa ti-o tragi la ochiul maron , desi ai coaie? Este dreptul tau sa o faci, dar in intimitatea casei tale, sau in orice spatiu care nu este public. Daca iesi in spatiul oublic, asuma-ti asta . Cum pula mea sa nu ma cac pe mine de ras cand vad un trup de barbat si gesturi mai feminie decat ale unei pitipoance? Eu nu-s plecat din Pantelimon, ca Lucian Mandruta si nici nu am vreun castig daca ma declar deschis, asa cum are el, ca si imagine. Am cunoscut homosexuali care-s extrem de normali in spatiul public. Oameni de calitate. Daca ati fi toti asa, nu ar fi nicio problema.

ILUZIA spunea...

Sincer m-am enervat de la o domnita de pe Fb, fara legatura cu homosexualii de data asta.

dinu roman spunea...

Nuți e un fel de Aneta mai tânără

Mucegai spunea...

Ah cât o fo de faină și educativă asta! Promit că de acum țin coada pe sus! Stai, oare trebuia să pun comentariul ăsta la "Capra"?

ILUZIA spunea...

se incadreaza perfect si aici!