miercuri, 22 octombrie 2014

CINE-A PORNIT DRAGOSTEA SLABA MINTE MAI AVEA

Post pentru ca sa nu mai comentez frenetic pe Fb si blog la  Corina, Peronela sau Vanessa. Daca n-ati apucat inca  loati  cartile lor de le cetiti. Loati cu lamaie sa nu va inecati, va rog!


Toata lumea stie ca nu se pleaca la munte fara bocanci, la mare fara crema protectoare si la vanatoare fara pusca. Pentru adulter insa putina lume e dispusa sa-si etaleze cunostintele. In caz ca va arde pe matze sa incercati macar vaccinati-va preventiv cu urmatorul DECALOG: 
1) Amantul/amanta nu sunt niciodata de vina pentru ruinarea casniciei tale. Ei nu sunt parte la juramintele tale si nu au datoria de a te respecta (afara de cazul extrem de rar cand iti este sora sau cea mai buna prietena). Singurul pe care poti da vina este boul care care a incalcat toate promisiunile si angajamentele pe care si le-a luat.
2) Nevasta (sau barbatul in celalat caz ) care isi iarta sotul adulterin va da tot timpul vina exclusiv pe amanta. Are nevoie de aceasta ura pentru a gasi o justificare prostului ei. Trebuie sa creada cu tarie ca a fost sedus ca un adolescent tulburat altfel nu se va putea impaca cu ideea. Este normal sa-si construiasca aceasta proiectie deci lasati-o sa traiasca cu asta, e tot ce mai are!
3) O persoana casatorita care spune mai mult de UNA data "o sa o/il parasesc pt tine" minte! Aceasta decizie se ia foarte greu. Foarte putine persoane fac asta si alea care o fac , o fac fara sa te anunte de 276 de ori inainte. Vine cu cererea de divort si gata sau iti propune sa va mutati impreuna in cazul in care nu e casatorit la starea civila.
4) Povestea " cum nu mi-am mai futut nevasta de x-spe ani" e o gogorita mai mare ca Mos Craciun- (afara de cazul meeega-extrem cand sunt despartiti in fapt sau aia are cancer sau sida). Intelegeti odata ca si daca are 149 de kg, 96 de ani sau urechile lui Obama, un barbat care sta in casa cu o femeie tot se impiedica de ea intr-o seara, macar din orgoliu, macar ca prea mult vin, macar ca il dor oole. 
5) Oamenii NU au amante/i pentru ca NU au acasa sau pentru ca au acasa mai naspa. Daca era asa saraca Pamela Anderson nu ar mai fi fost  inselata niciodata sau maxim o data. Oamenii au amanti/e pentru motivul pentru care copiii vor jucaria fratelui. Orice ar avea acasa, este al lui si devine fad si monoton cand e numai al lui si cand il poate avea fara restrictii. Oamenii inseala pentru NOU caci noul produce adrenalina.
6) Oamenii nu inseala pentru lipsa de afectiune. Vezi punctul 5. Oamenii care Nu au sex acasa dar au restul ok, inseala cu noaptea nu cu anii. Daca nevasta nu gateste o zi iti iei o saorma nu iti deschizi restaurant.
7) Barbatii NU aleg niciodata  sotia "pentru ca au un/doi/trei copil". In primul rand ca despartirea de sot nu e echivalent cu abandonul copilului. Copilul va avea mama si tata tot timpul dar nu concomitent. In al doilea rand pentru ca psihicul unui copil este cu muuuuult mai afectat de o familie disfunctionala, lipsita de dragoste dar plina de reprosuri si scandal decat un divort amiabil si dragostea parintilor lui, cursa pe albii separate; si in al treilea rand pentru ca deobicei oricum nu fac altceva cu copilul decat sa se joace si sa-l duca la fotbal, lucru pe care il pot face si despartit fiind. 
8) Credeti-ma pe cuvant este de zeci de ori mai dificil fizic si psihic sa divortezi cand ti-ai luat cu sotul o casa prin banca decat cand ai un copil, numai ca asta nu suna ca o scuza romantica si acceptabila.
9) Nu este normal pentru nimeni sa pretinda unui amant/a sa divoteze pentru ea/el. Indiferent ce ti-a povestit cand v-ati combinat, indiferent de ce se vaita cand este cu tine(daca ii permiti asta), stiai in ce situatie te-ai angrenat si trebuie sa ti-o asumi pana la capat. Toata lumea incepe prin a-si dori o noapte de poveste dupa o sticla de vin si sfarseste prin a vrea sa bata covoare impreuna. De ce? Bucura-te de noptile voastre frumoase si nici macar nu-l lasa sa aduca in discutie divortul. Daca nu e doar o avntura ci o iubire de film..vezi punctul 3.
10) Terminati o relatie adulterina discret si frumos cum ati inceput-o. Este singura diferenta care ramane la sfarsit fata de un divort !

10 comentarii:

Vanessa spunea...

Vaiiiii!!! Am ras cu lacrimi, dar subscriu la fiecare punctuletz si virgula !! Drept grait-ai!!

LaMargineaNoptii spunea...

10+

Ilie spunea...

Draga mea, daca in 8 din 10 puncte ai perfecta dreptate. La 7 si 8 ai cam zbarcit-o. Ai zbarcit-o in primul rand pentru ca ai zic ca un barbat nu alege niciodata sotia pentru ca au copii impreuna. Eu sunt barbat, parol, nu mi-as parasi sotia pentru ca exista copiii. Ma pis pe ea de casa si ma cac pe el de credit. Mi se pare o prostie sa fii tinut intr-o casnicie de ceva material. Adevarat, divortezi doar de nevasta nu si de banca, dar creditul il pot plati si termini cu el, ceea ce nu e valabil fata de nevasta.

ILUZIA spunea...

Draga Ilie,
Inteleg perfect ce spui insa situatia in viata reala este urmatoarea: Tu nu concepi sa-ti parasesti sotia pentru ca inca nu esti intr-un conflict cu ea si inca nu iubesti cu patima pe altcineva. In cazurile de mai sus, unul din 2 si-a gasit deja un alt partener fara de care nu doreste sa mai stea. Acest lucru se va observa imediat in casnicie ceea ce va face ca viata de acolo sa devina un iad de reprosuri, lacrimi, scene si scandaluri. O asumare cinstita si o plecare eleganta este de preferat dact a transforma locul unde sta copilul intr-un camp de lupta. Nu era vorva despre a pleca dupa o noapte, o aventura ci dintr-o relatie pe care nu o mai vrei. In plus este total inuman si incorect sa stai langa o sotie pe care n-o mai iubesti si o inseli doar pt ca e mama copiilor tai-inseamna ca o tratezi ca pe un incubator ambulant. Lasa-i si ei sansa de a fi fericita candva. In ceea ce priveste banca- toti ne pisam pe lucruri materiale pana cand se pune problema sa plecam efectiv din casa unde platesti credite jumatate din salariu.Nu o poti vinde si nu poti ramane, e un cosmar!

Ilie spunea...

Chiar daca vorbesc a priori, am convingerea ca numai moartea ma poate lua de langa copiii mei. Adevarat, nu cred ca voi ajunge sa ma indragostesc, as fugi mancand pamantul de la primele astfel de semne.
Draga mea, sunt copii atat de sensibili incat un divort le-ar frange iremediabil aripile lor superbe cu care au pornit a se avanta in viata. Nu as putea sa fiu fericit, avand in suflet ochii lor plini de lacrimi. Am avut batalii, in casnicie, dar dupa fiecare dintre ele, am ridicat amandoi steagul alb inainte de a duce catre ura acele conflicte.
Am inteles acum premisa de la care ai pornit si iti dau dreptate, in mare masura. mai putin in ce ma priveste. Eu sunt altfel. M-am abandonat total pe mine si traiesc prin ei, prin copiii mei. E si asta o forma de viata , una fericita , fericirea lor.
Si ea ar face ca si mine, stiu asta, e o mama prea buna.

ILUZIA spunea...

atunci sa fiti fericiti si ispita sa nu dea tarcoale casei voastre ! Iti respect opinia dar imi pastrez parerea: daca sarpele ispitei/dragostei/pasiunii te-a muscat nu poti da inapoi. Evident ca poti alege sa ramai langa sotie dar gandul si sufletul tau nu vor mai fi acolo. Evident ca si ea poate sa accepte aceasta situatie dar amar de o astfel de viata. Cat despre copii, imi pastrez opinia -doi parinti nefericiti NU AU CUM sa creasca copii fericiti!

boemul spunea...

doamnă... păi ori suntem blogări, ori nu mai suntem?

Mucegai spunea...

Am eu așa o senzație, sau postarea asta e misandrină?! :)))

ILUZIA spunea...

nu ema, da' toate tutele se cred mata hari.

ILUZIA spunea...

nu ema, da prea toate tutele se vad mata hari.